Wist je dat we alles op locatie turnkey opleveren

Laptop huren? Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Heb je tijdelijk behoefte aan laptops voor je onderneming of organisatie? Dan is huren een flexibele en voordelige oplossing. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je draagbare computers gaat huren. Wij helpen je graag op weg.

Wanneer is het slim om zakelijke laptops te huren? Bij elk project waarbij je tijdelijk draagbare computers nodig hebt. ‘Tijdelijk’ is hierbij een flexibel begrip. Je kunt een laptop huren voor één of enkele dagen, bijvoorbeeld voor een congres, een workshop/training of een beurs. Huren voor een langere periode kan ook, Mogelijk heeft je bedrijf te maken met seizoenspieken en neem je daarvoor tijdelijk extra personeel in dienst. In zo’n geval kun je bij Allrent laptops huren voor enkele weken of maanden.

De voordelen van het huren van zakelijke laptops

Laten we eens op een rijtje zetten waarom het verstandig kan zijn om zakelijke laptops te huren in plaats van te kopen.

Perfect voor de korte en middellange termijn

De huur van een laptop is eenvoudig. Een Heb je regelmatig te maken met tijdelijke projecten zoals beurzen, conferenties, trainingen of seizoenspieken? Dan is het huren van laptops een ideale oplossing en supermakkelijk. Je gebruikt onze laptops gewoon zolang je ze nodig hebt. We komen ze op locatie installeren en na afloop halen we ze weer op. Het huren van een laptop was nog nooit zo eenvoudig.

Je hebt de kosten altijd onder controle

In plaats van grote bedragen te besteden aan de aanschaf van laptops, betaal je een vast bedrag voor het aantal draagbare computers dat je huurt. Je hoeft geen grote investering in één keer te doen. Bovendien staat de kostenstructuur vooraf vast, wat budgettering en kostenbeheersing een stuk gemakkelijker maakt.

Geen last van waardevermindering

Als je laptops koopt krijg je te maken met afschrijving en veroudering. Bij laptop huren betaal je alleen voor de periode waarin je de laptops daadwerkelijk gebruikt waardoor je als organisatie met een huur laptop voordeliger uit kan zijn.

Je kunt makkelijk opschalen of afschalen

Als je bedrijf groeit of als je tijdelijk extra laptops nodig hebt voor een specifiek project, kun je het aantal gehuurde laptops eenvoudig aanpassen. Zo speel je snel en efficiënt in op veranderende zakelijke behoeften.

De technologie is altijd up-to-date

Technologie evolueert snel en laptops verouderen na verloop van tijd. Door een laptop te huren, profiteer je altijd van de nieuwste technologische stand van zaken. Bij Allrent huur je altijd recente laptop-modellen met geüpdatete software. Al onze laptops hebben Windows 10 of de meest recente macOS aan boord.

Gratis technische ondersteuning

Bij het huren van onze laptops krijg je altijd gratis technische ondersteuning van Allrent. Als zich een storing voordoet, wordt die vlot opgelost door onze ervaren technici. Je kunt snel weer verder met je werk.

Welke zakelijke laptop is geschikt voor jou?

Als je op de website van Allrent kijkt bij de laptops, zul je snel ontdekken dat we verschillende typen op voorraad hebben, en uitsluitend A-merken. Welk type is het meest geschikt voor jouw project?

Laptop te huur: i3, i5, i7 of i9?

De belangrijkste eigenschap van een laptop is zijn processorkracht. Hoe krachtiger de processor, des te complexer de taken die hij aankan. Bij de specificaties van een laptop staat vaak de afkorting i3, i5, i7 of i9. Die i’tjes vertellen je wat voor Intel Core processor er in de laptop zit. Hoe hoger het cijfer, des te krachtiger is de processor.

  • i3: geschikt voor eenvoudige taken als mailen, tekstverwerken en browsen.
  • i5: geschikt voor taken zoals browsen, kantoortoepassingen, videostreaming en lichte beeldbewerking.
  • i7: geschikt voor multitasking en zwaardere taken, zoals fotobewerking, videobewerking en gaming.
  • i9: uitermate geschikt voor professionele taken zoals 3D-rendering, videoproductie en geavanceerde gaming. Ideaal als je het summum van rekenkracht en prestaties wilt. Bij Allrent huur je hiervoor fantastische MacBooks.

Voor krachtige laptops zijn de huurkosten iets hoger. Welke laptop je het beste kan kiezen is dus afhankelijk van twee dingen: wat ben je ermee van plan en wat is je budget. We adviseren je natuurlijk graag over de huur van een laptop.

Of toch een ander device huren?

Denk ook even na over de vraag of een laptop wel het handigste device is voor jouw doel. Wil je iets compacters, dan kun je bij Allrent ook tablets of tablet-pc’s huren. Of juist een robuustere oplossing: Allrent verhuurt ook desktop-pc’s, indien gewenst inclusief monitoren. Desktopcomputers hebben over het algemeen krachtigere hardwarecomponenten dan laptops. Dat maakt ze vaak beter geschikt voor veeleisende taken zoals gaming, grafisch ontwerp, videobewerking en gegevensanalyse. Mogelijk is een pc huren een goed alternatief als je computers nodig hebt voor zware taken en voor de langere termijn.

Hoe lang kan je een laptop huren?

Je huurt de laptops zo lang je wilt. Dat kan van één dag tot enkele maanden. Je laptops worden één dag van tevoren gebracht en zijn dan meteen klaar voor gebruik. Zodra je ze niet meer nodig hebt worden ze weer opgehaald. Wij zorgen vervolgens dat de laptops zorgvuldig opgeschoond worden, zodat er geen spoor van jouw werk meer op te vinden is.

Laptop verhuur door Allrent: dan weet je dat het goed zit

Allrent is Europees marktleider in IT-verhuur voor B2B. Die positie hebben we verdiend door altijd de klant voorop te stellen. Alle IT-oplossingen die jij nodig hebt om prettig te werken, kunnen wij snel en voordelig leveren. Pc’s, laptops, MacBooks, smartphones en tablets, multi-functionals, printers en scanners hebben we in grote aantallen in voorraad. Of je er nu vijf of vijftig nodig hebt, Allrent levert het. Supersnel en door heel Europa. Een laptop huren doe je bij Allrent.

Wil je meer weten over onze laptop verhuur of een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.

Weten wat we voor elkaar kunnen betekenen en van gedachten wisselen? Message!