Wist je dat we alles op locatie turnkey opleveren

Tablet huren? Zo maak je de juiste keuze

Tablets hebben een paar fijne eigenschappen waardoor ze heel handig zijn voor seminars, beurzen en andere events. Een tablet huren kan eenvoudig en snel via Allrent. Bij Allrent bieden we zakelijke tablet verhuur, van topmerken zoals Apple iPad en Samsung Galaxy. Ook voor handige accessoires kun je bij ons terecht. Waar moet je op letten als je tablets gaat huren?

Tablets zijn gebruiksvriendelijke, platte mini-computers die je makkelijk met je meedraagt. Qua formaat zitten ze precies tussen een smartphone en een laptop in. Tablets hebben grote touchscreens (aanraakschermen). Daardoor zijn ze eenvoudig te bedienen en kun je er probleemloos teksten op lezen. Ook voor het tonen van filmpjes en animaties zijn ze heel geschikt.

Organiseer je een event waar je gasten gegevens moeten invoeren of andere eenvoudige handelingen op een computer moeten uitvoeren? Of heb je bijvoorbeeld een winkel en wil je je klanten een uitleg- of reclamefilmpje laten zien? Voor dat soort taken zijn tablets echt de handigste devices.

Waar moet je op letten bij het huren van tablets? We leggen het uit.

Galaxy Tab of iPad huren?

Of toch een ander merk?
De twee grote merken in de markt van tablets zijn Apple (met de iPad) en Samsung (met de Galaxy Tab). Beide zijn krachtige tablets. Je kunt bij Allrent zowel de Galaxy Tab als de iPad huren (inclusief de iPad Mini). Het belangrijkste verschil tussen de twee merken is het besturingssysteem. Bij de iPad is dat iPadOS, terwijl de Galaxy Tab gebruikmaakt van Android.

Tablets huren: Welk besturingssysteem moet ik kiezen?

Elk van de twee besturingssysteem heeft zijn eigen voordelen. De iPad is bijvoorbeeld makkelijk en intuïtief te bedienen. Hij is dus erg gebruiksvriendelijk. De Galaxy Tab is veelzijdig en toegankelijk.

Welk besturingssysteem voor jou het handigst is, is vooral afhankelijk van jouw smaak en behoefte. Ga je tablets huren en verbinden met andere devices zoals smartphones of pc’s? Dan is het raadzaam hetzelfde besturingssysteem te kiezen dat je ook op je andere apparaten gebruikt. Wil je daar advies over? We helpen je graag.

 

Microsoft Surface Pro: veelzijdig buitenbeentje

Als je niet kunt kiezen tussen Apple en Samsung kun je ook een Windows tablet huren: de Microsoft Surface Pro. Dit is een tablet pc met een touchscreen en een afneembaar toetsenbord. Je kunt hem dus gebruiken als laptop én als tablet. De Surface Pro heeft Windows 10 aan boord, voor veel mensen een bekend en vertrouwd besturingssysteem.

 

WiFi en 4G

Alle tablets die je huurt bij Allrent zijn te verbinden met een WiFi-netwerk. Veel modellen kunnen ook verbinding maken met een mobiel netwerk. Stop er een SIM-kaart in en je kunt altijd en overal verbinding maken met een 4G-netwerk. Voor alle tablets geldt: zet er gerust je eigen apps op. Na de huurperiode schonen wij de tablets grondig op. Jouw gegevens worden na de tablet verhuur zorgvuldig verwijderd.

Van inches naar centimeters: welk formaat tablet moet ik huren?

De afmetingen van beeldschermen van laptops en tv’s worden meestal uitgedrukt in inches beelddiagonaal. Dat is ook zo bij tablets. Je ziet dan bij de specificaties bijvoorbeeld 9,7 inch of 9,7” staan, waarbij (“) staat voor inch. Eén inch is gelijk aan 2,54 cm. Met een klein rekensommetje (het aantal inches maal 2,54) kom je er snel achter wat de afmetingen zijn in centimeters. Zo kun je eenvoudig een tablet huren in het gewenste formaat.

Beelddiagonaal

Zo heeft een 12,9” iPad een beelddiagonaal van 12,9 x 2,54 = 32,8 centimeter. Die 32,8 cm is de diagonale afstand van de linkeronderhoek van het scherm naar de rechterbovenhoek. De dunne zwarte randen worden daarbij niet meegeteld. Allrent verhuurt tablets met beelddiagonalen van 24,6 tot 32,8 cm.

 

Standaards voor je huur-tablet

Tablets zijn gemakkelijk mee te dragen, maar soms wil je ze op een vaste plek plaatsen. Bijvoorbeeld als je productinformatie of een doorlopende presentatie wilt vertonen. Of als je tablets wilt inzetten als bewegwijzering of als scanstation voor bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan een beurs, een winkel of een showroom.

Tablet accessoires huren

Allrent verhuurt diverse standaards voor je huurtablet: vloerstandaards, tafelstandaards en beugels om de tablets aan een wand te bevestigen. Alle standaards worden geleverd met diefstalbeveiliging.

Ook de Airstrap Case voor iPads is een handig accessoire dat je bij Allrent kunt huren. De Airstrap Case is een draaghoes met handvat. Zo kan je makkelijk met één hand de iPad vasthouden en met de andere bestellingen opnemen of gegevens invoeren, terwijl je staat.

Tablet verhuur bij Allrent: alles voor de klant

Tablets voor zakelijk gebruik huur je snel en gemakkelijk bij Allrent. Wij zijn Europees marktleider in de verhuur van AV- en IT-oplossingen. Naast tablet huren, kun je bij ons ook bijvoorbeeld smartphones huren en videowalls huren.

  • Bij Allrent streven we altijd naar 100% klanttevredenheid. Dat merk je als je bij ons bestelt.
  • Je ontvangt binnen 4 uur een offerte (op werkdagen).
  • We maken zorgvuldig je bestelling klaar en testen alles.
  • We brengen je tablets naar elke gewenste locatie in Europa.
  • Dat kan op ieder moment, ook ’s avonds en in het weekend.
  • We checken of alles goed werkt.
  • Na afloop halen we alles weer op.
  • Geen aanbetaling nodig, je ontvangt gewoon een factuur achteraf.

Meer weten of een offerte aanvragen? Stuur ons een bericht of bel meteen +31 (0) 36 538 70 60.

Weten wat we voor elkaar kunnen betekenen en van gedachten wisselen? Message!